Hartfalen /Coronaire ziekten

Hartfalen / Coronaire ziekten

Het is belangrijk om uw hart en bloedvaten gezond te houden. Bewegen is een van de manieren om dit te doen. Voor mensen die een probleem met hun hart hebben of hebben gehad, is bewegen tijdens en na de revalidatieperiode heel belangrijk om de conditie weer op te bouwen. De fysiotherapeut is bewegingsspecialist en kan u begeleiden naar een goede conditie. Mogelijk heeft u bewegingsangst of loopt u te hard van stapel. Ook hierin begeleidt de fysiotherapeut u. Bewegen is de beste manier om hartfalen te voorkomen, iedere dag een half uur matig intensief bewegen draagt bij aan een goede gezondheid.

 

Hart-, vaat-, longfysiotherapeut Corné Plug

Hij is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in de problematiek rondom hartfalen. Hij kan u begeleiden in verbetering van en het leren omgang met klachten voortkomend uit hartfalen. De fysiotherapeut vormt een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u vragen te stellen en u te onderzoeken. Op basis hiervan wordt een op maat gesneden behandelplan opgesteld.

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Hiermee worden coördinatie, beweeglijkheid, spierkracht en uithoudingsvermogen vergroot. U doet tijdens een behandeling oefeningen in de praktijk en u oefent thuis. De aanpak hangt af van uw situatie en mogelijkheden. U bouwt geleidelijk aan uw belastbaarheid op. De fysiotherapeut kan u zo nodig naar werk- en sporthervatting begeleiden.

U kunt hier direct een afspraak maken.

Fysiotherapeut: Corné Plug

Beweegprogramma Hart