Medical Taping

Wat is MTC nu precies?

Het MTC is een methode die reeds meer dan 10 jaar en bestaat en oorspronkelijk in Korea en Japan werd toegepast. De gedachte bij het MTC is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven. Sinds 1998 heeft het MTC concept ook in Europa aan bekendheid gewonnen. Ook in Nederland wordt medical taping steeds meer toegepast door opgeleide artsen en fysiotherapeuten. De tape die gebruikt wordt is hypoallergeen, ventilerend, lucht- en water bestendig en deze kan en mag 7-10 dagen op uw huid blijven zitten.

Bij Fysiotherapie Katwijk aan de Rijn B.V. wordt het MTC concept door deskundige en speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten toegepast.

Werking

De gebruikte tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden:

U kunt hier direct een afspraak maken.

Fysiotherapeuten:Corne Plug en Anne Vlietstra

FAQs

Algemene Vragen