Manueel Therapie

Wat is Manueel Therapie?

Het doel van manueel therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manueel therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na de opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manueel therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft de manueel therapeut extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door deze gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan er voor elk lichamelijk probleem een oplossing op maat geboden worden.

Wanneer naar een manueel therapeut?

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manueel therapie uitkomst bieden. De effecten van manueel therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

U kunt hier direct een afspraak maken.

Fysio-manueeltherapeut:Willeke van Panhuis

FAQs

Algemene Vragen